ARTICOL DETALIAT

Idei inteligente pentru decorarea camerei unui adolescent

Idei inteligente pentru decorarea camerei unui adolescent

sursa: homeinteriorszone.com


18 Dec 2009

Pentru decorarea camerei trebuie sa ai in vedere faptul ca moda este in continua schimbare si probabil copilul tau isi poate schimba ideile despre aspectul camerei in decurs de cateva zile.

In continuare iti vom oferi cateva idei care te vor ajuta sa pari un parinte grozav si nu unul demodat "care le stie pe toate".

Adolescentul tau are anumite interese sau o anumita pasiune? Daca da, le poti folosi in favoarea ta, ca sursa de inspiratie pentru noua camera. De exemplu, daca ii place sa pescuiasca poti utiliza undite, sau alte accesorii de pescuit prin camera ca si elemente decorative. Daca are o echipa de fotbal favorita sau daca este fanul unui anumit sport, poti decora cu accesorii care sa aminteasca de acest lucru.
 


Folosind parti dintr-o barca sau machete de barci, scoici, nisip, poti crea o tema nautica. Cat despre camera unei fete, ideile sunt nelimitate. Nu incarca peretii cu prea multe accesorii, iar culoarea in care vei vopsi camera trebuie sa fie cat mai relaxanta. Trebuie sa utilizezi elemente care dau viata spatiului.
 


Daca nu incarci camera, si decorezi doar cu cateva accesorii specifice, atunci cand moda se va schimba si noua lui pasiune va fi muzica, vei inlatura cu usurinta vechile decoratii, si vei plasa in locul lor o chitara, postere sau discuri cu formatia preferata.
 


In schimbul atmosferei fantastice, de printesa pe care fiica ta o avea, acum ca adolescenta cu siguranta va dori o tema curenta. Oricine isi doreste ca dormitorul sa fie locul perfect de relaxare si izolare fata de restul lumii. Insa, trebuie totodata sa fie si locul in care te poti concentra cu usurinta pentru proiecte, eseuri, dar si pentru convorbirile importante pe care le poarta cu cele mai bune prietene.
 


Transforma-i dormitorul intr-o oaza tropicala. Culorile pe care le vei alege sa fie deschise, gen galben, si achizitioneaza elemente pe care sa se puna accentul, de exemplu lampi in forma de plante. Poti alege un alt material pentru mobila, ca si impletitura de salcie si ii poti schimba patul cu un hamac, daca stii ca i-ar placea.
 


Cel mai important aspect este sa ii lasi sa-ti spuna direct ce le place sau sa ii lasi sa te ajute in proiectul stabilit impreuna. Astfel, vor simti ca sunt independenti. Dormitorul va fi un simbol care le reflecta personalitatea, iar tu poti sa fii acolo doar pentru a-i ghida si incuraja pentru alegerea mobilei sau a accesoriilor decorative, insa ce te intereseaza cel mai mult este sa obtii pentru ei un spatiu confortabil.
 


Nu trebuie sa-ti faci prea multe griji, deoarece in cativa ani vor pleca de acasa, si atunci vei simti cu adevarat dorul de simtul lor decorativ original.