ARTICOL DETALIAT

30 de modele creative de rafturi si biblioteci

30 de modele creative de rafturi si biblioteci

sursa: homeinteriorszone.com


09 Dec 2009

Creatiile celor mai renumiti designeri te pot inspira si-ti pot da idei noi pentru amenajarea propriei locuinte

1. Raft Lili Lite: o combinatie perfecta intre lampa pentru citit, semn de carte si, bineinteles, raft pentru carti. Pe langa aceste avantaje de design, mai exista inca un bonus: lumina se va stinge automat in momentul in care cartile sunt plasate in portiunea de deasupra acesteia.

2. Unitate mobila Joy: sapte rafturi care se pot aranja dupa dorinta fiecaruia va dau libertate de miscare maxima.

3. Suport pentru carti Cave Pet: o inventie minunata pentru catei si pisici, la fel ca si pentru stapanii lor. Este un spatiu pentru depozitarea cartilor, combinat cu locul privat al animalului tau de casa.

4. Sistem OdersodingModular: un ansamblu care poate fi descompus si modificat. Stilul mobilei poate fi modificat complet in functie de modul de asamblare ales.

5. Biblioteca Copac de Colt: poate fi plasata in orice colt al camerei, iar forma de zig-zag in care se dezvolta designul creeaza impresia unui copac in crestere.

6. Biblioteca Billy Brother: combinatie intre sculptura si biblioteca, creeza o intalnire jucausa intre podea si perete. Este perfecta pentru spatii mari. Creeaza iluzia optica care iti da impresia ca rafturile sunt pe punctul de a scapa pe jos propriul continut.

7. Biblioteca Piegato: cu o capacitate de depozitare suprinzator de mare si un design cu raze de laser, acest suport poate sustine carti, poze si orice alte obiecte pe care ati dori sa le expuneti.

8. Biblioteca Giralot: daca sunteti in cautare de ceva care sa nu ocupe prea mult spatiu, dar care sa aiba o capacitate de depozitare destul de mare, aceasta este alegerea perfecta. Are un design minimalist si rafturi precum containere care se pot roti la 180 de grade in jurul coloanei care este fixata pe perete.

9. Rafturi Dimensionale: sistem de depozitare din otel cu un design modern. Sunt foarte inguste, dar arata incredibil.

10. Suport pentru carti Laica: un obiect care poate avea functie de decor in orice camera ar fi plasat, perfect pentru cartule pe care le citesti cel mai des.

11. Biblioteca P: ideea de baza al acestui design este fuziunea intre functionalitate pentru depozitarea cartilor si o structura asemanatoare unei pendule de ceas mare si vechi.

12. Rafturi pentru carti Copac Bibliotheque: cu forma iregulara, in forma unei tulpini de copac, au totusi o capacitate de depozitare destul de mare, iar ca design sunt foarte interesante.

13. Rafturi care pot fi ingramadite: fiecare parte dreptunghiulara componenta este identica cu cealalta, insa sistemele de prindere sunt plasate si inclinate in mod diferit, putand fi modificate.

14. Suport pentru carti Branca: conceptul primar este abstractizarea formelor naturale. Forma acestui suport este de fapt simplificarea imaginii unei crengi de copac, putand fi plasat in diferite pozitii, in functie de dorinta fiecaruia.

15. Raft pentru oamenii lenesi: acest raft este pentru acei oameni care ar fi deranjati sa se ridice de pe scaun pentru a lua o carte sau a o pune la loc. In designul acestei piese de mobilier a fost incadrata si optiunea de a misca raftul dintr-o parte in alta.

16. Raftul Elefant: un tip de raft foarte ingenios din punct de vedere al formei, dar si al functionalitatii. Pe el se pot plasa cartile care sunt citite inainte de culcare sau poate fi folosit doar ca o piesa decorativa. Este un raft perfect pentru camera copiilor.

17. Biblioteca Vannicola Arlecchina: 
fabricata din sticla, are spatii in care se pot introduce cuburi colorate care pot crea rafturi iregulare si asimetrice.

18. Suport pentru carti Bibliothèque Zelli: un design contemporan care aminteste de forma fulgului de nea. Cu acest stil unic, creaza metode inventive pentru organizarea lucrurilor.

19. Raft Billy Wilde:
creat special pentru a fi un loc jucaus si provizoriu pentru depozitarea revistelor, ziarelor si cartilor nesortate.

20. Raft Mark Reigelman: un design simplu, dar inteligent. Este doar un prototip, asa ca daca ati dori un raft de acest tip ati fi singurii care l-ati detine.

21. Raft Quattro Line: cu un design simplu, dar modern, este un exemplu excelent pentru un suport de carti care ofera un spatiu cat mai mare dorit pentru depozitarea acestora.

22. Raft Pulsline: permite de asemenea depozitatea multor carti si a altor lucruri pe langa reviste si ziare. Chiar daca pare destul de mic si nu prea incapator, este opusul acestor aparente.

23. Biblioteca Carlton:
daca va plac culorile curcubeului, cu siguranta acest raft vi se va parea foarte atractiv intrucat este multicolor.

24. Rafturi Alog: un design excelent care permite sa plasati rafturile cum doriti. Acestea se pot scoate si introduce intr-o alta pozitie foarte usor. Pe langa spatiul pentru carti, va fi si un element visual placut.

25. Raft David Restorick Bedside: plecand de la forma clasica a unei case se compune o simpla si folositoare piesa de depozitare. A fost creat si cu alt scop decat acela obisnuit al unui raft pentur carti.

26. Biblioteca cu articulatii:
o creatie noua, care porneste de la o sectiune si pana la 6. Acestea se rotesc pe un pivot. Se poate fixa in perete sau se poate plasa pur si simplu intr-un colt al camerei.

27. Raft Cantilever:
un design simplificat, din care au fost eliminate toate piesele de conexiune.

28. Raft Yet Wall Light: creat pentru a fi folosit ca si lumina pe perete, dar si ca raft. Poate fi utilizat si ca un element pentru decorarea camerei.

29. Biblioteca Piola:
un sistem nou de depozitare, creat in special doar pentru a fi un lucru placut la vedere. Este ca o balanta intre arta si sistemul perfect de depozitare.

30. Biblioteca Oblica:
cu rafturi in stilul pieselor de Lego, aceasta biblioteca aduce o doza de actiune in decorul banal al camerei. Momentan este insa doar un prototip.

 

Le puteti vedea pe toate in Galeria de mai jos.

pentru mai multe imagini vezi aici galeria foto