ARTICOL DETALIAT

Mobila in stil rustic

Mobila in stil rustic

sursa: 8rd.org


18 Nov 2009

Mobila rustica este de obicei cofenctionata manual si nu produsa in fabrica. Este unul dintre cele mai populare stiluri in acest moment, regasit in intreaga lume.

Mobila rustica aduce calitate, stil si farmec in orice decor. Poate sa adauge putin stil country intr-o camera de oaspeti, caldura intr-o camera de jocuri sau o atmosfera de bun venit in jurul semineului.  Toate aceste trasaturi pe langa materialele folosite au facut stilul rustic unul dintre cele mai cunoscute pe piata inca din anii trecuti.

Mobila rustica pentru gradina

De asemenea, stilul este adoptat si la mobilierul din gradina pentru cei carora le place sa se simta ca in natura in gradinile proprii. Unul dintre motivele majore pentru care este ales acest tip de mobila este tocmai pentru ca nu a fost produs intr-o fabrica ci cu unelte folosite manual. Alt motiv prin care stilul reuseste sa se faca iubit in natura este pentru ca se gasesc in lemn mici imperfectiuni, noduri si cioturi. Unele dintre tipurile de lemn folosite in construirea mobilei pentru gradina sunt: nucul, cedrul, chiparosul si pinul.

                                        

Mobila in stil rustic, confectionata manual

Termenul de mobila rustica se poate imparti in doua ramuri: mobila care pare construita manual sau cea care este confectionata manual din materie prima autentica. Una dintre cele mai bune tehnici pentru a gasi mobila unica este sa alegi din modelele care au fost confectionate sau pictate manual. Acesta este si unul dintre marile avantaje ale stilului rustic, intrucat nu se gasesc doua mobiliere la fel, totul este unic.

                                                                        

Mobila rustica din cedru

Cedrul se potriveste cel mai bine stilului rustic si este folosit de cele mai multe ori pentru confort si durabilitate. Arata de asemenea foarte bine indiferent daca se afla in casa sau in afara ei. Cel mai minunant gen de cedru este cel aromat. Mai mult decat atat, mobila din cedru rezista pana la maxim 50 de ani.

Alegerea mobilei rustice este una potrivita pentru casa ta! Poate parea neobisnuit, insa acest stilul unic te va fascina cu siguranta.